Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Η Γκάγκρα της τάραξε τα... κράγκα

Αν θέλαμε να αποδώσουμε την εικόνα του χθεσινού επαναληπτικού αγώνα της Ανόρθωσης στη Γεωργία, θα μπορούσαμε κάλλιστα να επιστρατεύσουμε την κυπριακή διάλεκτο και να πούμε πως η Γκάγκρα, μας τάραξε τα κράγκα!
Υπερβολική αναφορά, αλλά ενδεικτική των όσων εκτυλίχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου «Νταβίντ Αμπασίντζε», όπου η Γκάγκρα ήταν καλύτερη καταφέρνοντας να νικήσει 2-0, αλλά και να προκαλέσει έντονα καρδιοχτύπια στους φίλους των Αμμοχωστιανών, που είδαν την ομάδα τους να μην ανταποκρίνεται και να κινδυνεύει ακόμα και με αποκλεισμό!
                     

Κι αυτό γιατί η Γκάγκρα, άριστα στημένη από τον προπονητή της Ανατόλι Πίσκοβετς, πέτυχε δυο γκολ μέχρι το 40΄ και ήταν σε θέση να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα. Ευτυχώς για την ομάδα του Στόιλοφ, οι Γεωργιανοί δεν είχαν το σθένος για να πετύχουν και τρίτο τέρμα κι έτσι θα δώσει το παρών της στον γ΄ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ...

Δεν βλεπόταν
Δεν βλεπόταν η Ανόρθωση στο α΄ μέρος. Καθόλου τυχαίο αυτό. Ένας συνδυασμός γεγονότων είχε ως αποτέλεσμα η «Κυρία» να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα...

Λες και είχαν καθαρίσει
Ο πρώτος λόγος είχε να κάνει με το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές των Αμμοχωστιανών δεν είχαν την κατάλληλη ψυχοσύνθεση. Έδειχναν επαναπαυμένοι στο σκορ-πρόκρισης του πρώτου αγώνα, που από μόνο του –όπως αποδείχθηκε- δεν ήταν αρκετό για να χαρίσει στους κυανόλευκους το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Το πρέσινγκ
Από εκεί και πέρα, υπήρχαν κι αγωνιστικά αίτια. Ένα απ’ αυτά το πρέσινγκ που ασκούσαν οι Γεωργιανοί από ψηλά και το οποίο «έπνιξε» τους Αμμοχωστιανούς, οι οποίοι πολύ συχνά περιορίζονταν σε παθητικό ρόλο.

Άλλη φιλοσοφία
Επιπλέον, οι Γεωργιανοί παρατάχθηκαν χθες στον αγωνιστικό χώρο με εντελώς διαφορετικούς προσανατολισμούς απ’ ό,τι στο πρώτο παιχνίδι του «Αντώνης Παπαδόπουλος». Είχαν επιθετική φιλοσοφία κάνοντας κάθετες και διαγώνιες μπαλιές με στόχο να φέρουν σε δύσκολη θέση τον Κόζατσικ. Πράγμα που κατάφεραν, αν κρίνουμε από τις φάσεις που είχαν και το δεύτερο γκολ που προήλθε μετά από διαγώνια μπαλιά στον άξονα της περιοχής της Ανόρθωσης.

Εξουδετέρωση Βουτσίσεβιτς
Κλειδί για την κακή παρουσία της Ανόρθωσης στο πρώτο μισό του αγώνα, ήταν και η εξουδετέρωση του Βουτσίσεβιτς. Ο Νακονάτσκι μάρκαρε πολύ στενά τον τελευταίο, που είναι καλός χειριστής της μπάλας. Κατά συνέπεια, η Ανόρθωση «έχασε» έναν παίκτη που θα μπορούσε να κρατήσει μπάλα, να προσδώσει ηρεμία στο παιχνίδι της ομάδας του, αλλά και να τη βγάλει στην επίθεση...

Ο Κόζατσικ
Ασφαλώς, σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του α΄ ημιχρόνου (2-0) έπαιξε και η παρουσία του Κόζατσικ, ο οποίος έδειξε πως δεν ήταν στην καλύτερή του μέρα.

Βελτίωση, αλλά...
Στο β΄ μέρος η Ανόρθωση βελτιώθηκε ελαφρώς. Κράτησε περισσότερο την μπάλα. Ωστόσο, πάλι δεν έπεισε με την εμφάνισή της, ούτε κατάφερε να διώξει από τους υποστηρικτές της τις ανασφάλειες που είχαν, βλέποντας πόσο κοντά ήταν το ενδεχόμενο να ισοφαριστεί το σκορ του πρώτου αγώνα (3-0).

Συνέχισαν
Όσο για τους Γεωργιανούς, συνέχισαν από εκεί που έμειναν, ασκώντας δηλαδή πρέσινγκ και προσπαθώντας να εκδηλώσουν γρήγορα τις επιθετικές τους προσπάθειες. Μάλιστα στο 55΄ λίγο έλειψε να κάνουν το 3-0... Ευτυχώς, όμως, για την κυπριακή ομάδα, οι αντίπαλοι δεν είχαν το σθένος για να πετύχουν κι άλλο τέρμα, με αποτέλεσμα η Ανόρθωση να τη γλυτώσει φτηνά κι ανώδυνα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: